Skoči na glavno vsebino

Bralni projekt Odprta knjiga: GG4U

Na zreški šoli smo se odločili, da učence 3. triade motiviramo za branje tudi preko zanimivega bralnega projekta odprta knjiga: GG4U, ki ga organizirata založbi Malinc in KUD Sodobnost International.

Projekt je namenjen predvsem starejšim učencem (7., 8., in 9. razred) in je zastavljen v tekmovalnem duhu kot spletna igra, ki na zabaven in privlačen način povezuje spletne medije in knjige. Na naši šoli smo imeli v projektu letos dve skupini, sedmošolce (KNJIŽNI MOLJI – Zoja Klinar, Neža Založnik, Svit Strelc) in devetošolce (TRIO ADIO – Ela Kovačič, Živa Burja, Jure Ločnikar). Učenci so tekmovali v trojkah, cilj tekmovanja pa je bil, da ekipe pravilno rešijo knjižne uganke, postopno odkrijejo naslove knjig, ki jih prebirajo skozi celotno šolsko leto in dejavno dokažejo, da so jih prebrale. Tako so učenci ob igri prebrali 6 leposlovnih knjig. Obe ekipi sta v tem šolskem letu z različnimi bralno-ustvarjalnimi izzivi dosegali zavidljiva prva 3 mesta v državi, na kar smo lahko zelo ponosni. Ekipa devetošolcev Trio adio pa je ob zaključku s skupnimi točkami pristala na 4. mestu v državi.

Ekipe, ki so si prislužile dodatne točke v šestem izzivu pri nalogi Kaj pove ilustracija, so:

1.    Knjižni molji, OŠ Zreče
2.    Žirafa in Peli in Jaz na kvadrat, OŠ Toneta Pavčka
3.    UAU, OŠ dr. Aleš Bebler Hrvatini
4.    Bistroumni bralni trio, OŠ Šmarje pri Jelšah
5.    Artistic friends, OŠ Toma Brejca

Ekipo Knjižni molji je navdihnila ilustracija ob Prismuknjeni pesmi. Napisali so svojo s humorjem začinjeno pesem, v kateri so spretno prepletli več motivov in uspešno predstavili tako dečka kot mater, obenem pa tudi kompleksnost njunega odnosa.

Ekipe, ki so se v tekmovanju Odprta knjiga: GG4U 2020/21 najbolje odrezale in se uvrstile na prvih pet mest, so:

1. mesto: Žirafa in Peli in jaz na kvadrat, OŠ Toneta Pavčka
2. mesto: The Powerpuff Girls, OŠ Toneta Pavčka
3. mesto: Viki krema, OŠ dr. Aleš Bebler Primož Hrvatini
4. mesto: TRIO ADIO, OŠ Zreče
5. mesto: Minioni in banane, OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost