Skoči na glavno vsebino

ZREŠKI NAJSTNIKI BEREJO in USTVARJAJO tudi v korona času

Na zreški šoli smo se odločili, da učence MOTIVIRAMO za BRANJE tudi preko zanimivega BRALNEGA PROJEKTA Odprta knjiga: GG4U. 

Pri založbah Malinc in KUD Sodobnost International so pripravili bralni projekt GG4U, ki je namenjen predvsem starejšim učencem (7., 8., in 9. razred). Projekt je zastavljen v tekmovalnem duhu kot spletna igra, ki na zabaven in privlačen način povezuje spletne medije in knjige. Na naši šoli imamo v projektu letos dve skupini, sedmošolce (KNJIŽNI MOLJI) in devetošolce (TRIO ADIO). Učenci tekmujejo v trojkah, cilj tekmovanja pa je, da ekipe pravilno rešijo knjižne uganke, postopno odkrijejo naslove knjig, ki jih prebirajo skozi celotno šolsko leto in dejavno dokažejo, da so jih prebrale. V romanu Laž, ki so jo učenci morali prebrati, je ena izmed tem tudi spletna varnost, zato so učenci morali pri ustvarjalni nalogi Spletno okolje izdelati letak, v katerem so opozorili na tri nevarnosti in tri prednosti uporabe interneta.

IN naša ekipa devetošolcev (Živa Burja, Ela Kovačič in Jure Ločnikar) je svojim ustvarjalnim plakatom dosegla 2. mesto med slovenskimi osnovnimi šolami.

ČESTITAMO in smo ponosni na vas.

Barbara Potnik

Pri nalogi Spletno okolje so prvih pet mest zasedle naslednje ekipe:
1. The Powerpuff Girls, OŠ Toneta Pavčka
2. TRIO ADIO, OŠ Zreče
3. Bralni agenti 007, OŠ Frana Metelka Škocjan
4. Žirafa in Peli in jaz na kvadrat, OŠ Toneta Pavčka
5. Trboulski dweeb, OŠ Tončke Čeč

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost