Skoči na glavno vsebino

Igrali smo se gledališče

Travnik pred OŠ Zreče se je to sredo popoldne prelevil v oder za mlade nadebudne igralce. Z učenci 5. in 6. razredov smo se najprej igrali različne socialne igre z lesenimi palicami, vrvmi in ruticami. Tako smo se na igriv način razgibali, se sprostili, spoznali drug drugega in se predvsem zabavali.  Sledilo je branje najljubše knjige, nato pa igranje prizorov iz najljubših knjig.

Kako zelo učenci dandanašnji pogrešajo sproščeno in igrivo druženje, lahko vidimo iz besed, ki so jih iskreno zapisali ob zaključku delavnice.

“Današnja delavnica mi je bila zanimiva in zabavna.”

“Ta dan mi je bil zelo všeč, saj smo delali v parih in skupinah, spoznala sem učence višjih razredov ter se spoznavala v vlogi, ki je nisem še nikoli igrala. Takšno delavnico bi lahko še večkrat ponovili.”

“Danes sem delal z nekom, ki ga nisem dobro poznal. Naučil sem se, če se s skupino želiš zabavati, se moraš potruditi in se prilagoditi drugim.”

“Všeč mi je bilo, da smo bili veliko zunaj. Branje je bilo prijetno, ker smo se prej zdivjali”

“Najbolj sem se zabavala, ko smo delali prizore, ugotovila sem, kako je biti debel in kako je biti zelo strog učitelj.”

“Sem zelo uživala. Veliko novega sem se naučila.”

“Naučila sem se, kako so v gledališču pomembni obrazi in to, da znaš pokazati čustva.”

“Zanimivo se mi je igrati gledališče, saj lahko prebudiš igralca v sebi. Vsem, ki se te delavnice niso udeležili, je lahko žal. Upam, da bo še več takšnih delavnic na šoli.”

Mentorici Barbara Potnik in Andreja Blazina

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost