Skoči na glavno vsebino

OD SANJ DO CILJA S SARO ISAKOVIĆ

V začetku marca smo na OŠ Zreče gostili prav posebno gostjo, olimpijsko podprvakinjo v plavanju, Saro Isaković. Sara ni le vrhunska športnica, ampak se ukvarja tudi z delovanjem možganov in dela na področju performance psihologije oz. psihologije zmogljivosti. Gre za to, da posamezniki v stresnih situacijah uporabijo vse svoje znanje, ohranijo mirno kri in dajo kar največ od sebe. Tematika njenih predavanj se odlično prepleta s temo letošnjega Otroškega parlamenta, ki je Duševno zdravje otrok in mladih.

Tako so imeli učenci 8. in 9. razredov priložnost spoznati, kako delujejo najstniški možgani, kako jih trenirati, biti pozitiven in kako doseči zastavljene cilje. Učenci so dobili dragocena orodja, ki jih bodo lahko uporabili v zahtevnem obdobju odraščanja.

Sara je izvedla predavanje tudi za učiteljski kolektiv na OŠ Zreče, kjer je govorila o čustveni odpornosti posameznika in kako natrenirati svoje možgane, da so čim bolj pozitivni. S svojo prijaznostjo, srčnostjo, dostopnostjo in strokovnostjo je med učitelji ustvarila izredno pozitivno klimo, hkrati pa nas spodbudila, da začnemo področjem čuječnosti, sproščanja in učenja tehnik spopadanja s stresom namenjati več pozornosti.

Barbara Potnik in Eva Pančur Plankl

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost