Skoči na glavno vsebino

MLADIM SE DOGAJA 2022

Devet osmošolcev je od 26. do 28. oktobra 2022 sodelovalo na podjetniških dnevih z naslovom Mladim se dogaja na SPSŠ Zreče.

Našo šolo sta zastopali dve skupini, ki sta se med šestimi srednješolskimi skupinami odlično  znašli v vlogi podjetnikov in podjetnic. Delo je potekalo v sproščenem vzdušju v obliki delavnic, kjer je vladala ustvarjalna podjetniška klima. V skupinah so izhajali iz problemov, s katerimi se soočajo v vsakdanjem življenju. Iskali so lastne poslovne ideje, pregledali konkurenco, zasnovali svoj produkt ali storitev ter zanj/zanjo razvili prototip. Po metodi canvass so postavili temelje za nov poslovni model. Zadnji dan so se s pomočjo mentorjev učili javnega nastopanja, se urili v retoriki, na koncu pa svoje ideje predstavili komisiji in se potegovali za nagrade. Mila, Brina, Daša Ana, Mara in Neža so se fantastično znašle v vlogi podjetnic in med osmimi skupinami prejele nagrado za NAJ PITCH (najboljša predstavitev), s čimer so prvič resneje vstopile v svet podjetništva. Tudi fantje Andraž, Benjamin, Luka in Alen, so s svojo avtomobilsko kamero dokazali, da jim je podjetništvo zelo blizu.

Obema ekipama iskrene čestitke za ustvarjalnost, trud, vztrajnost, inovativnost, marljivost in podjetniško žilico, ki so jo pokazali na dnevih podjetništva.

Koordinatorica dela z nadarjenimi

Andreja Blazina

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost