Skoči na glavno vsebino

IMAMO ŽE PRVI OSVOJENI BRALNI ZNAČKI

Branje za Bralno značko je vsesplošno slovensko kulturno gibanje in prostovoljna dejavnost, ki je namenjena spodbujanju branja pri otrocih. Zavedamo se, da je pri generaciji današnjih mladostnikov motivacija za branje nujno potrebna, saj se z branjem pri posamezniku razvija bralna pismenost, ki je ključnega pomena za razvoj njegovih potencialov in uspešno sodelovanje v družbi.

Tako se na OŠ Zreče vsako leto mentorice in mentorji z različnimi pristopi zares trudimo, da učencem vzbujamo veselje in ljubezen do branja in tako vzgajamo bralce za vse življenje. Na koncu “bralne značkarje” nagradimo z obiskom znanega pisatelja ali z izletom po Sloveniji. Lansko šolsko leto je na naši šoli opravilo Bralno značko več kot 70 % vseh učencev.

Letos pa smo zelo ponosni na dve učenki, sestri, ki sta ŽE opravili Bralno značko, kar pomeni, da sta knjige pridno brali med počitnicami in se o 5 prebranih knjigah pogovorili z mentorico. In to še pred uradnim začetkom Bralne značke, ki bo 17. septembra 2022.

Bravo, Zala Založnik (8. b) in Neža Založnik (9. a).

Barbara Potnik, koordinatorica Bralne značke na OŠ Zreče

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost