Skoči na glavno vsebino

ZBIRAMO STAR PAPIR, IZMENJUJEMO STVARI

V 5. c-razredu so pred veliko nočjo ustvarjali z glino. Nastali so pisani podstavki v obliki pirhov in skodelice za jajčka. 

Prihaja tradicionalna velika noč, ki je praznik veselja in upanja. Morda pa sta pravičnost in lepši svet le mogoča.

Želimo vam prijetno preživete praznike v krogu najbližjih.

V šoli se ponovno vidimo v torek. 

 

 

V tednu, ko praznuje naša Zemlja, želimo spodbuditi razmišljanje o trajnostnem razvoju.

Zato smo se odločili, da od 19. do 22. aprila ZBIRAMO STAR PAPIR, in sicer za pomoč Ukrajini. Zbran denar bomo posredovali Rdečemu križu Zreče, ki bo poskrbel, da bo denar prišel v prave roke. Hkrati bo to naš prispevek ob dnevu Zemlje. Spraznite kleti in garaže ter prinesite star papir v zabojnik pred šolo. Zabojnik za odlaganje papirja bo naslednji teden (od 19. 4. do 22. 4. 2022) postavljen pri zadnjem vhodu športne dvorane. Papir bo seveda mogoče dostaviti tudi v popoldanskih urah. Hvala vsem, ki boste sodelovali in tako prispevali k lepšemu jutri.

Prav tako bomo prihodnji teden med 12.00 in 13.30 pred vhodom v šolo izvedli IZMENJEVALNICO.
Izmenjevalnica poteka na način, da vsakdo prinese tisto, česar ne potrebuje, a je še vedno uporabno. Lahko je to samo nekaj, česar ste se naveličali (kos oblačila, igrača, knjiga, ki ste jo enkrat prebrali in vam ni bila tako všeč, da bi jo obdržali doma). Nato vsakdo vzame nekaj, kar bi si želel imeti ali pa mu pride prav. Lahko je to samo knjiga, ki ste jo prebrali in bi jo podarili naprej.
Pri tem velja samo eno pravilo.  Vzemi samo tisto, kar boš ZARES uporabil. Preostale zbrane stvari bomo podarili Rdečemu križu.

Ob IZMENJEVALNICI bomo skupaj z Junaki našega časa poskrbeli za preizkus novih igralnih poligonov, ki so jih ustvarili pred vhodom, skupaj z njimi pa boste lahko igrali tudi razne družabne igre.

VABLJENI!

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost