Skoči na glavno vsebino

Tri medalje za naše šahiste

V petek, 1. aprila, smo v sodelovanju s Šahovskim društvom Slovenske Konjice na naši šoli organizirali ekipno osnovnošolsko šahovsko prvenstvo za celjsko področje, tekmovanje pa je obenem štelo tudi kot posamično medobčinsko prvenstvo v šahu. Igralni čas je bil 10 minut + 5 sekund na potezo, igralo se je po pravilih FIDE za pospešeni šah.

Domača šola je imela najštevilčnejšo zasedbo, saj je za šahovnice sedlo kar 18 naših učenk in učencev, in sicer Aneja Hren, Mila Šonc, Neža Laporšek, Katjuša Marinšek, Julija Cvetko, Zoja Pravst, Andraž Trtnik, Etyen Potnik, Maj Lukač, Virgil Pravst, Benjamin Dečar, Miha Stramšak, Svit Strelc, Nejc Zazijal, Luka Babić, Matic Fijavž, Urh Kolar in Matija Sadek.

Ekipno so fantje osvojili 4. in 6. mesto, dekleta pa so zaostala le za OŠ Hudinja in osvojila 2. mesto.
V posamičnem seštevku točk, ki je štelo za medobčinsko prvenstvo, pa smo se veselili treh medalj. Mila Šonc iz 7. B je v kategoriji deklet do 15 let zmagala, Miha Stramšak in Nejc Zazijal iz 8. A pa sta med fanti do 15 let osvojila 2. in 3. mesto.

Ponosni smo na dosežke, naši šahisti napredujejo, s tovrstnimi turnirji pridobivajo pomembne izkušnje, predvsem pa še naprej uživajo v čarobnosti te igre na igrami. 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost