Skoči na glavno vsebino

KULTURA PO MERI pred OŠ ZREČE

Gledališko delavnico Kultura po meri smo v oktobru 2021 organizirali za sedmošolce, ki jih zanima gledališče in vse, kar diši po igranju ter nastopanju. Delavnico sta izvedla markantna igralca Gorazd Osojnik, eden od pionirjev in veteranov uličnega gledališča v Sloveniji ter Anže Mohorič iz Gledališča Ane Monro.

Delavnico smo začeli s kratkim pogovorom o uličnem gledališču, nadaljevali pa smo jo ZELO IGRIVO. Zunaj pred šolo smo se pod prisrčnim vodstvom Gorazda in Anžeta najprej igrali in igrali in igrali. Tako smo se povezali kot ena velika družina in se nato prelevili v igralce. Mimoidoči so radovedno opazovali naše igrivo navdušenje, ki se je razlegalo daleč naokoli.

To navdušenje so učenci takole izrazili ob koncu delavnice:

“Razpoloženje obeh igralcev je bilo prav nalezljivo in hitro sem se vklopila v deželo gledališča.”

“Zelo mi je bilo všeč, ker smo se zabavali, smejali in se imeli super. Na začetku mi je bilo malo nerodno, na koncu delavnice pa sem se počutila samozavestno in sproščeno. Zelo lepo sem preživela popoldne.”

“Naučil sem se, da moramo sodelovati, če želimo kaj dobro narediti.”

“Danes ni bilo samo OK, super ali zanimivo, EKSTRA SUPER je bilo. Zavedam se, da se ob takih gledaliških igrah zelo zabavaš, hkrati pa resno delaš.”

“Meni je bilo zelo všeč, zelo sem uživala, predvsem v igrah s palicami, rutkami …”

“Všeč mi je bilo, da smo lahko pokazali svoje igralske talente, strast in duha, da smo v sebi poiskali pogum, ki ga bomo še kako potrebovali.”

“Zelo dobra izkušnja in upam, da se bo to spet kdaj ponovilo.”

“Počutila sem se odlično in povezano z ostalimi, na trenutke me je bilo malo sram, ampak drugače je bilo superca in smešno.”

“Zanimivo je bilo, ker smo spoznali drugačno vrsto gledališča, ulično gledališče. Spoznali smo dva profesionalca, igralca. Všeč mi je bila ta povezanost in vezi, ki so se ustvarile med nami in ta energija.”

“Ocenila bi 10/10.”

Barbara Potnik in Andreja Blazina

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost