Skoči na glavno vsebino

SREČANJE S PRIMOŽEM SUHODOLČANOM

Naše mlade bralce od 6. do 9. razreda, ki so v letošnjem šolskem letu opravili Bralno značko, in Junake našega časa je 27. maja obiskal “najzabavnejši” slovenski mladinski pisatelj Primož Suhodolčan. Srečanje z njim smo izvedli kar na košarkarskem igrišču v stilu njegove knjige Košarkar naj bo. Obisk nam je prijazno financiralo Društvo prijateljev mladine Zreče v sodelovanju z Občino Zreče. Takole je po srečanju svoje vtise strnila sedmošolka Špela:

V sredo, 26.5.2021, je našo šolo obiskal Primož Suhodolčan. Srečanja z njim smo se udeležili učenci, ki smo sodelovali v projektu Junaki našega časa ter tisti, ki smo v letošnjem šolskem letu opravili bralno značko.

Primož Suhodolčan je otroški in mladinski pisatelj, ki prihaja iz Črne na Koroškem. Med otroki je zelo priljubljen, saj piše na zabaven način, ki je zelo blizu mladim. Zagotovo vsi poznamo njegove najbolj brane knjige, kot so 5 pravljic gre v svet, Živalske novice, Kolesar naj bo ali pa njegova super uspešnica Košarkar naj bo, po kateri je bil posnet tudi film.

Na srečanju nam je predstavil svoje življenjske izkušnje in dogodivščine iz otroštva, iz katerih je dobival ideje za svoje knjige.

Svoje življenje nam je predstavil na zabaven in humorističen način, ki je zelo spominjal na smešne junake v njegovih knjigah.

Povedal nam je, da je navdih za lik Petra Nosa bil on sam, saj se je kot otrok tolikokrat udaril v glavo in nos.

Zanimivo se nam je zdelo, da v osnovni šoli ni maral slovenskega jezika, je pa kot otrok ogromno bral. Očitno je ljubezen do knjig ohranil do zdaj, saj so njegove knjige ene izmed najbolj branih in iskanih med mladimi.

Druženje z njim nam bo ostalo v spominu predvsem po tem, da smo se v pogovoru z njim zelo nasmejali in zabavali.

Špela Holobar, 7. c

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost