Skoči na glavno vsebino

ZREŠKI ŠOLSKI OTROŠKI PARLAMENT

Otroški parlamenti so program vzgoje otrok in mladostnikov za demokracijo. Kot oblike demokratičnega dialoga se izvajajo v vseh šolah po Sloveniji, nadgradijo se s parlamenti na občinski in regionalni ravni in se zaključijo na nacionalnem otroškem parlamentu. Projekt se izvaja že od leta 1990.

Letos je torej že 31. šolski Otroški parlament po vrsti, katerega tema je MOJA POKLICNA PRIHODNOST.

Otroški parlament je nastal na pobudo učencev, da bi lahko javno spregovorili, predstavili svoja mnenja, ideje, dileme o vprašanjih.

Zaradi trenutnih razmer je šolski Otroški parlament letos potekal na daljavo preko spleta, tako kot vsa naša srečanja z mladimi parlamentarci v letošnjem šolskem letu.

Šolskega Otroškega parlamenta, ki se je zgodil v ponedeljek, 15. 3. 2021, so se poleg mladih parlamentarcev udeležili še predstavniki Občine Zreče, predstavnica DPM Zreče in predsednica sveta staršev, predsednik sveta zavoda, ravnatelj OŠ Zreče in njegov pomočnik, šolska svetovalna delavka in ostali učitelji OŠ Zreče.

V debati smo se dotaknili različnih tem o poklicni prihodnosti mladih. Zanimalo nas je, v kolikšni meri vplivajo na izbiro poklica pri mladih starši, šolsko okolje in lokalna skupnost. Razmišljali smo tudi o tem, kako »korona obdobje« vpliva na nastanek novih poklicev in kakšni bodo poklici čez 10 let, ko bodo mladi dejansko iskali svoje službe.

Mentorici Barbara Potnik in Eva Pančur

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost