Skoči na glavno vsebino

UNESCO VRTIČKI

UNESCO VRTIČKI; V sodelovanju z naravo sam pridelam hrano

S projektom želimo otroke vzpodbuditi za opazovanje narave, jih navdušiti, da preživijo čim več časa na prostem, jih seznaniti in razumeti, da nam narava lahko veliko nudi in nas veliko nauči. Ob raziskovanju in opazovanju rastlin in živali v naši okolici in šolskem vrtu se bomo učili živeti z naravo, odgovornosti do okolja, poskrbeti za svoje zdravje …

Na šolskem zemljišču bomo poiskali primerne prostore za ureditev gredic in jih skupaj z učenci pripravili in zanje skrbeli vse leto. Rastline bomo spremljali od semena do ploda, tako da si bomo pripravili v učilnici kotiček za vzgajanje rastlin, ki jih bomo ob primernem času presadili na šolski vrt. Skrbeli bomo za gredice, opazovali rast rastlin in skrbeli za njihovo »dobro počutje«. Morebitne škodljivce bomo zatirali na naraven način. Uživali bomo plodove, ki smo jih pridelali, in si večkrat med letom pripravili zdrave obroke. Poskrbeli bomo tudi za sajenje medenih rastlin in zelišč. V primeru dela na daljavo bomo vzpodbujali vrtnarjenje doma. Dejavnosti izvajamo vse šolsko leto in jih ob koncu delimo s sodelujočimi šolami.

POMEMBNI DATUMI:
Na projekt se lahko prijavite do vključno 10. oktobra 2020, in sicer na e-naslov marjeta.kobale@guest.arnes.si.

Najpozneje do 31. maja 2021 na navedeni e-naslov pošljite evalvacijsko poročilo s podatki, ki jih boste navedli tudi ob prijavi (glej obrazec spodaj), primere dobre prakse, fotoreportažo, poročilo ali povezavo do spletnih strani, kjer si bo mogoče ogledati, kako je projekt potekal pri vas.

PRIJAVA K PROJEKTU

Podatki o zavodu (ime, naslov, telefon, E-naslov):
Mentorji (ime in priimek):
Število sodelujočih otrok, starostna skupina:
Dostopnost