Skoči na glavno vsebino

Zrečani blesteli na spletnem šahovskem turnirju

Zreški osnovnošolci so tudi v času učenja na daljavo poskrbeli za odlične novice, saj so blesteli na spletnem regijskem posamičnem in ekipnem prvenstvu osnovnih šol. Delayl Delić je v kategoriji fantje do 15 let zmagal s skoraj popolnim izkupičkom, od možnih devetih točk jih je dosegel 8,5. Edini, ki mu je odščipnil pol točke, je bil prav tako naš učenec Peter Potnik, ki je v isti kategoriji osvojil 3. mesto. Ob tem je OŠ Zreče bogatejša še za velik pokal v ekipni kategoriji do 15 let za fante in dekleta. Prvo mesto so nam priigrali Neža Stramšak (9. C), Miha Stramšak (7. A), Peter Potnik (9. A) in Delayl Delić (9. B).

Verjamemo, da bodo novi uspehi šahistov dobra vzpodbuda tudi ostalim, da začnete igrati šah in uživati v lepoti ter neizčrpni vsebini igre nad igrami.

Številne uspehe smo dosegli v sodelovanju s Šahovskim društvom Slovenske Konjice, kjer imajo naši učenci možnost nadgradnje svojega šahovskega znanja. Podrobnosti o delovanju njihove šahovske šole v spodnji predstavitvi: https://prezi.com/view/UT2MUBGOsBc0X7PwCz0c/

Vsi, ki pa bi želeli pogledati bolj obsežno brošuro o šahovski šoli, pa
je ta na sledeči povezavi: https://prezi.com/view/elagUvTLIl8OI3Jwgr4K/

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost